16 Aralık 2013 Pazartesi

MADS MIKKELSEN'I NEDEN SEVMELİYİZ?






Danimarka'nın bağrından kopup gelen Mikkelsen son zamanlarda yıldızı parlayan oyunculardandır.Tanımakta fayda var zira kendisini sıkça görmeye başlayacağımıza inanıyorum(geçen sene de aynı şeyi söyledim bakın adam Dr. Hannibal Lecter oldu).


Peki kimmiş, neymiş bu adam?


1-1965 doğumlu olan Mads atletizm ile ilgili bir kişi olarak 10 yıl boyunca jimnastik eğitimi almış ve sonra ne hikmetse İsveç'e gidip bir 10 yıl da bale okulunda dans eğitimi almıştır.Sonra da oyunculuk..Nereden nereye.

2-1996 yılında oyunculuk kariyerine başlamış ve Hannibal dizisinin çekimleri içi Torontoya gelene kadar hep Kopenhag'ta yaşamıştır.

3-Bu çirkin abimizin verilen her role yakışması gibi bir özelliği vardır, oynadığı filmlerin yarısı 7.00 puan ve üstüdür.Çemçük ağzı ve çirkin dişleri bile kendisinin suratına daha bir odaklanmamıza sebep olur.

4-İngilizce ve İsveççe'yi sular selleri gibi konuşabilir, ama en iyi performanslarını ana dili olan Danca ile görebiliriz.

5-Geçtiğimiz sene Cannes Film Festivali'nde jagten ile en iyi erkek oyuncu ödülünü almıştır.Ayrıca giydiği her takım elbise bir adama bu kadar mı yakışır?


Rol aldığı bazı filmler şunlardır...

Jagten (Bunu tek geçerim)

           
         BEYİN VAR YENMİ?








DAMLA KANER





Hiç yorum yok: