31 Aralık 2016 Cumartesi

SİNEMANIN KALESİ ABD'de 2016'da EN ÇOK İZLENEN FİLMLER

Son yıllarda DC Comic ile Marvel rakabetine iyice esir olmuş Hollywood'un halini beğenmediğimi başta belirterek bu senenin en çok izlenen filmlerini sıralamaya başlıyorum. Bunun sebebini merak edenlere ise cevabım şudur: Elbette çizgi romanların uyarlamalarını müthiş efekler ile geniş perdelerde izlemek zaman zaman bana da seyir zevki verse de Hollywood sadece bunlardan ibaret değil ve olmamalı. Eskiden büyük stüdyolar bir yılda çıkaracakları filmlerde bir denegeye giderdi şimdi ise varsa yoksa çizgi roman uyarlamaları... Ve bu filmlerin aylar süren reklamları yüzünden sanki hiç bitmeyen bir filmin içinde gibiyiz...

İşte 2016'da sinemanın kalesi ABD'de en çok izlenen 10 Film:

1.Finding Dory : Disney Pixar'ın "Kayıp Balık Dori" filmi kimsenin unutamadığı Mavi Tang balığı Dori'yi geçmişiyle ilgili bazı yanıtlar ararken arkadaşı Nemo ve Marlin'le yeniden bir araya getiriyor. Dori neleri hatırlayabilecektir? Ailesi kimdir? Balina dilini nereden öğrenmiştir? Bu sorulara cevap arayan Pixar animasyonu 486 milyon dolarla ABD'de en çok izlenen film oldu.





2.Captain America: Civil War: Marvel'ın 13. filmi, bütün kahramanların yer aldığı ve birbirine girdiği: Captain America Civil War fiminde Steve Rogers'ı, insanlığı koruma yolunda görevlerine devam eden Yenilmez'lerin yenilenmiş ekibinin lideri olarak görüyoruz. Fragmanları çıktığından beri merakla beklenen film ABD gişelerinden 408 milyon doları kasasına koydu.



3.Rogue One: A Star Wars Story: Gareth Edwards'ın yönetmenliğini üstlendiği Rogue One: Bir Star Wars Story, Ölüm Yıldızı'nın planlarını çalmayı görev edinen bir grubun mücadelesini ele alıyor. Artık bir klasiğe dönüşen Star Wars serinin ilk seri dışı filmi, henüz gösterimde ve 375 milyon doları kasasına koydu. (Filmin hasılatı ve sıralaması yükselecektir.)









4.The Secret Life of Pets: Çılgın Hırsız ve Minyonlar'a imza atan Chris Renaud'ın yönetmenliğini üstlendiği filmin yazarları ise Brian Lynch ile Cinco Paul & Ken Daurio. Bu ekip Çılgın Hırsız ile harikalar yaratmaya başladı ve ardından Minyonlar şimdi de The Secret Life of Pets... Bu filmin çok izleneceğini tahmin etmiştim ama dördüncü sıraya yerleşecek kadar değil. 368 milyon doları aşan hasılatı ile filmin seriye dönüşeceği garantilendi.




5.The Jungle Book (2016) : The Jungle Book daha önce çizgi film olarak da yapılmıştı. Ve beklenenin üzerinde ilgi görünce Disney önceden çizgi film olarak çektiği filmleri gerçek oyuncular ve görsel efektlerle yeniden çekip vizyona sokmak için kolları çoktan sıvadı bile. The Jungle Book, ABD'de 364 milyon dolar hasılat elde etti.



6.Deadpool: Marvel Comics'in en alışılmadık anti-kahramanı Deadpool, eski bir Özel Kuvvet askeri olan Wade Wilson'un, üzerinde uygulanan zorlu bir deneyin onu hızlandırılmış kendini iyileştirme gücü ve alt egosuyla baş başa bırakmasının hikayesi. Fragmanı çıkar çıkmaz en çok beklenen filmler listesinden düşmeyen anti-kahraman Deadpool 363 milyon dolar ile ABD'de en çok izlenen altıncı film.




7.Zootopia: Tangled (Karmakarışık) ve Bolt çizgi filmlerinin yönetmeni Byron Howard'ın yönetmen koltuğunda oturduğu, Disney'in hiç insan karakteri olmayan üçüncü filmi, Zootropolis adlı büyük ve karmaşık şehirdeki bir polis memuru tavşanın bir tilki ile birlik olup zorlukların üstesinden gelemeye çalışmalarını anlatıyor. Disney'in bu animasyonu oldukça sevildi ve gişeden karşılığını aldı. Film 341 milyon doları evine götürdü.







8.Batman v Superman: Dawn of Justice: Yönetmenliğini Zack Snyder'ın yaptığı filmin başrollerinde, Ben Affleck Batman/Bruce Wayne rolünde, Henry Cavill Superman/Clark Kent, Amy Adams Lois Lane rolünde, Gal Gadot Wonder Woman ve Jesse Eisenberg Lex Luthor rolünde yer alıyor. Bu ekiple yola çıkan DC Comics filmi, ABD'de 330 milyon dolar kazandı.



9.Suicide Squad: Fragmanı çıkar çıkmaz merakla beklenen filmi David Ayer'ın yazıp yönettiği (Fury, End of Watch), başrollerinde; Will Smith,  Jared Leto, Margot Robbie, Joel Kinnaman ve Viola Davis'in yer aldığı Suicide Squad, dünyayı kurtarmak için kötü adamların bir araya gelmesini anlatıyordu. Film ABD'de 325 milyon dolar kazandı.




10.Doctor Strange:  Doctor Strange”, 2008 yılında “Iron Man” ile yolu açılan Marvel Sinematik Evreni’nin 14. filmi. Diger Marvel filmlerine göre hasılatı az olsa listede onuncu sırada yer alıyor. 228 milyon dolar kazanan filmin devam filmleri bu rakamı aşacaktır.



KAAN OKAN

Hiç yorum yok: