22 Ekim 2012 Pazartesi

2 DAYS IN PARIS

       
       Before sunrise ve Before sunset’ten tanıdığımız Julie Delpy’nin ellerinden çıkma 2007 yapımı romantik komedi olan '2 Days In Paris' , İtalya tatiline çıkan Marion(Julie Delpy) ve Jack(Adam Goldberg)’in  New York’ a geri dönmeden önce, Marion’un ailesi ve arkadaşlarıyla Paris’te geçirdiği 2 günü anlatır.

     İsmi sizi yanıltmasın,Paris’te 2 gün, o bilindik romantik Paris filmlerinden çok ayrı bir film.Marion ve Jack’in iki yıl süren ilişkileri sonunda, Paris’te geçirdikleri 2 gün içinde, ilişkilerinin gidişatını belirleyen gergin bir süreci sunmaktadır bize film. 


       Filmi yazan –yöneten ve oynayan kişi olarak Julie Delpy’yi sözel dehası yüzünden dişi bir Woody Allen olarak hissetmemek elde değil.Delpy, film boyunca Woody Allen’ın sıkça yaptığı gibi, iç dünyasındaki gözlemlerini seyirciye aktarmaktan çekinmez.Aynı zamanda karakterler sürekli tartışma halinde oldukları için bol konuşmalı bir film ortaya çıkmıştır.

       Filmin ana karakteri Marion, Avrupa’da doğup büyümüş bir fotoğrafçı, Jack ise Amerikalı bir iç mimardır.Bu yüzden film boyunca Avrupa ve Amerika kültürel çatışmasını eğlenceli bir şekilde gözlemleyebilirsiniz.
       Kültürel faklılıklar ,politik göndermeler, semboller, Amerikan terör paranoyasının tiye alınması ,eski sevgililer gibi onlarca konu , diyaloglar arasında su gibi akıp gider.Yer yer kahkaha bile atmanıza sebep olabilecek sahneleri vardır filmin.Ancak asıl tema, bir ilişkinin ayakta kalması veya harcanması ihtimalleri arasındaki gelgittir.

       Ayrıca Julie Delpy’nin müzisyen olmasının getirisi olarak seçtiği etkileyici müzikler, belli sahnelerdeki duyguyu daha yoğun hissettirir bizlere.

       Bir de filmde 5 dk görünen Daniel Brühl filme keyif katmıştır.

     Meraklısına Not:

1-Filmde Marion’un anne ve babasını yine Julie Delpy’nin kendi anne ve babası canlandırmıştır.(Aralarındaki uyumun bariz nedeni bu olsa gerek)

2-Filmin ‘2 Days In New York’ isimli devam filmi 5 ekim 2012 de vizyona girmiş bulunmaktadır.

DAMLA


Hiç yorum yok: