15 Kasım 2014 Cumartesi

DAR ALANDA PASLAŞMALAR : TEK MEKANDA GEÇEN FİLMLER



Dar alanda geçen ama çok şey anlatan sağlam filmleri şöyle bir göz atmata ne dersiniz ?



 


Rear Window (1954)
Alfred Hitchock’dan yine farklı yine sağlam bir film. Gazeteci L.B. Jefferies, görevi sırasında bacağını kırar; eve ve tekerlekli sandalyeye mahkum kalır. Bir gün karşı binada oturan bir kadının kaybolduğunu farkeden Jefferies, bakalım bu olayı nasıl çözecek?







 

 12 Angry Men (1957)
12 jüriden oluşan kurulda yalnızca 8 numaralı jüri göçmen çocuğun masum olduğuna inanır ve 11 kişiyi ikna etmeye çalışır. Henry Fonda’nın canlandırğı 8 numaralı jüri üyesi David, bakalım bu 11 kişiyi ikna edebilecek mi? Zamanının çok ilersinde bir yapım. 1957 yapımı filmin yönetmeni  Sidney Lumet.

 








 Das Boot (1981)
İkinci Dünya Savaşı ve bir Alman denizaltı. Görevi İngiliz gemilerini ortadan kaldırmak. Bakalım işler Alman ekiplerinin istediği gibi mi ilerleyecek? 1981 yapımı bu film özellikle etkileyici kurgusu ile öne çıkıyor. Filmin yönetmeni Wolfgang Petersen.







                                                                                    




The Breakfast Club (1985)
Filmlerdeki Amerikan liselerini ve öğrencilerini bilirsiniz. Hepsi sorunludur. Bu filmin kahramanları da sorunlu ve hafta sonlarını okudukları lisede geçirecekler.Çünkü cezalılar. Kahramanlarımıza gelince biri sarışın, biri anarşist, biri inek, biri sporcu ve bir de entel. Ve bunların bir görevi var: bir yazı kaleme almak. 1985 yapımı filmin yönetmeni John Hughes.









Panic Room (2003)
Hayranı oldukça fazla olan David Fincher’den diğer filmlerine oranla daha az bilinen bu filmi, ilk dakikasında son dakikasına kadar insanı geren ve merak unsurunu yüksekte tutan bir yapım. Kocasından yeni boşanmış olan Meg Altman (Jodie Foster), yeni bir ev satın alır. Bu evde gizli bir oda bulunmaktadır ve adı panik odasıdır. Meg ve kzının yaşadığı eve bir gece hırsızlar girer ve Meg kızıyla soluğu bu gizli oda da alır. Bakalım hırsızlarla girdiği kedi-fare oyunundan kim galip çıkacaktır. Meg ve kızı mı hırsızlar mı?Unutmadan Jodie Foster'in kızı rolünde Kristen Stewart'ı göreceksiniz.




KAAN OKAN

Hiç yorum yok: