15 Mart 2013 Cuma

PORTRELER GALERİSİ: HUGH JACKMAN




                          Hollywood'un Cazibe Merkezi:Hugh Jackman


    
   Hugh Michael Jackman, 12 Ekim 1968'de İngiliz bir anne ve babanın oğlu olarak Sidney'de doğmuştur.Sekiz yaşındayken annesi ve babasının ayrılmasının ardından annesi İngiltere'ye giden Hugh Jackman, babası ile Sidney'de kalır.İletişim ve gazetecilik okuyan Jackman daha sonra oyunculuk eğitimi alır.Okulu bitirdikten sonra ABC televizyonunun hapishane dramı Corelli'nin başrolünde oynama teklifi alır.



     Danışmanına aşık olan bir mahkumu oynadığı dizideki rol arkadaşı Deborra Furness ile 1996'da hayatını birleştiren Jackman 2000 ve 2005 doğumlu iki çocuğu evlatlık edinir.
     Corelli'deki rolünden sonra gerek oyuncu olarak gerekse eğlence programı sunucusu olarak televizyon yapımlarında rol almaya devam eden Jackman'ın sinemada şöhrete kavuşması ise  Dougray Scott sayesinde oldu.Scott, 2000'de 'Mission:Impossible 2 / Görevimiz Tehlike 2' deki ek çekimler nedeniyle 'X-Men' de oynayamayınca Wolverine karakterini oynamak Hugh Jackman'a nasip oldu.Film beklenenin üzerinde hasılat yapınca devam filmleri de kaçınılmaz oldu.

     Hugh Jackman 2001'de 19. yüzyıldan günümüz New York'una gelen bir dükü canlandırdığı 'Kate & Leopold / Büyülü Çift' ile Altın Küreye aday gösterildi.
     2004'te yönetmen Stephen Somers'in Jackman'ı düşünerek yazdığı ve başrolü verdiği 'Van Helsing'de rol alan Jackman, 2006'da birbiri ardına fimlerde sağlam rolleri canlandırdı.'The Fountain / Kaynak'da Darren Aronofsky ile çalıştı ve filmde üç rolü birden üstlendi.Bunlar: Tıbbi Araştırmacı, İspanyol Fatih ve 26. yüzyıl uzay seyyahı.



Aynı yıl 'The prestige/ Prestij' de ise Christopher Nolan ile çalıştı ve Christian Bale ve Scarlett Johanson ile başrolü paylaştı.
    'Happy Feet /Neşeli Ayaklar' ve Flushed Away / Fare Şehri' gibi animasyonlarda penguen Memphis ve Fare Roddy'ye ses veren Hugh Jackman 2008'de Nicole Kidman ile Baz Lurhmann'ın yönettiği ' Australia /Avustralya'da rol aldı.

  



 2009'da 'X-Men: Origins / X-Men:Başlangıç' ve 2011'de 'X-Men:First Class' filminde izlediğimiz Jackman yine 2011'de 'Real Steel / Çelik Yumruklar' filmindesevenlerinin karşısına çıktı.



     2013'e geldiğimizde ise Hugh Jackman'ı Oscar ödüllü yönetmen Tom Hooper imzalı ve başrollerini Russell Crowe ve Anne Hathaway ile paylaştığı 'Sefiller /Les Miserables' filminde görüyoruz.Jackman bu filmdeki Jean Valjean rolü ile 85. Oscar Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne aday oldu fakat ödülü Daniel Day Lewis'e kaptırdı.



     Hugh Jackman'ı önümüzdeki yıllarda yüksek bütçeli filmlerde izleyeceğiz, çünkü Jackman Hollywood için hala cazibesini koruyor.

KAAN OKAN
     

Hiç yorum yok: