21 Eylül 2012 Cuma

BLINKY TM

Her eve lazım Blinky.

  Uzun metrajlı filmleri izlemeye üşenmeyip kısa film izlemeye üşenen bir insanım. Sanırım filmi edinene kadar geçen süreyle izleme süresinin birbirine çok yakın olması ve ‘ee uğraştım o kadar 10dk da bitti be kardeşim' durumu insanı geren , yıldıran bir durum.Ancak bu seferlik  lütfedip iyisinden bir tane kısa film izlemiş bulunuyorum.

         13 dk da adamı nasıl gererler?

   2011 yapımı Blinky TM’nin hikayesi, günümüzden ileri teknolojiye sahip olunan, robotların yavaş yavaş insan hayatında yer edinip birer aile bireyine dönüştüğü bir dönemde geçmekte.Hikayenin baş kahramanı Küçük Alex ise mutsuz , huzursuz , sürekli kavga eden  ve kendisini ihmal eden anne - babasıyla yaşamakta  ve bu durumun yarattığı yalnızlığı ağır bir şekilde hissetmektedir.Bir gün televizyon reklamlarında gördüğü Blinky-TM isimli sevimli, yardım sever, aileyi bir araya getirip onları mutlu kılma ,onlara hizmet etme özelliklerine sahip Wall-e saflığında bir robotu yılbaşı hediyesi olarak ailesinden ister.
   Başlarda Blinky ve Alex’in arasından su sızmaz ve Alex Blinky’i aileye huzur getirecek bir umut olarak görür, ancak olaylar hiçte beklenildiği gibi gelişmez.Alex yavaştan psikopata bağlar ve olanlar olur.

  13 dk’da ailevi problemlere ve gelecekte teknolojinin hayatımıza ne gibi etkisi olabileceğine değinen film,bitimini de gayet vurucu yapar, adamı gerer.

Üşenmeyin izleyin derim.



DAMLA

Hiç yorum yok: