20 Eylül 2012 Perşembe

THE TALL MAN


  
  Beni The Tall Man ‘i izlemeye iten şey fragmanında ‘6.histen beri böyle şaşırmadınız!’ gibi kuvvetli bir iddia ile gelmesiydi , keşke gelmeseydi.. Filmi izlediğinizde anlayacağınız üzere konsept olarak çok farklı filmler,ikisinin karşılaştırılması yanlış olmuş.Ama bu iddia ile filmi izletti mi? İzletti.Bkz:Ben.

   Texas Katliamı ’nın ardından yıllar sonra güzeller güzeli  Je
ssica Biel’i bir gerilim filminde daha görüyoruz.Üstelik kendisi filmin yapımcılarından birisi. 2012 yapımı olan filmde tanıdık 2 yüz daha var.Silent Hill filminden tanıdığımız soluk benizli ufak kızımız Jodelle Ferland ve Supernatural dizisiyle kendini tanıtan Samantha Ferris.Aynı zamanda film Fransız yönetmen Pascal Laugier’in Hollywood’da çektiği ilk film olma özelliğine sahip.

Film, ormanların arasında , maden ocaklarının üzerine kurulmuş Cold Rock isimli bir kasabada geçmektedir.Cold Rock kasabası, maden ocaklarının kapatılmasının ardından işsizlik ve fakirlikle boğuşurken, yetmezmiş gibi kasabadaki çocuklar teker teker ortadan kaybolmaktadır. Bu olayın faili kasaba halkı tarafından kimsenin görmediği, ‘the tall man’ olarak efsaneleştirilen kişi olarak görülmektedir.Olaylar zinciri, baş kahramanımız olan Julia’nın (Jessica Biel) küçük oğlunun ortadan kaybolmasıyla kendini gösterir.



Filmin başlangıçta izleyiciye hissettirdikleri ile sonunda hissettirdikleri arasında dünya kadar fark var.Başlangıçta klasik gerilim filmi psikolojisiyle ‘the tall man’ in kim olduğuna dair büyük bir tahmin seline kapılıyorsunuz, sonrasında ise işler çok farklı boyutlara doğru ilerliyor.Hatta bittikten sonra oturup aldığınız mesaj üstüne birkaç dakika düşünüyorsunuz ki genelde gerilim filmleri sonunda böyle bir tepki verilmez.
  

Sonuç olarak ‘6.histen beri böyle şaşırmadınız!’ iddiasına dayanarak izlediğinizde ‘evet hala şaşırmadım’ diye bir tepki veriyor olabilirsiniz, ancak söylediğim gibi böyle bir iddiayla gelmek pek de başarılı bir strateji olmamış. Fakat gerilim filmleri kategorisinde (jessica Biel’in oyunculuğunun katkısıyla) ortalamanın üstünde bir film olduğunu söyleyebilirim.

Meraklısına Not:Bu arada merak edip araştırdım, nereden gelmiş bu ‘Tall Man’ lakabı diye ve şöyle bir olay keşfettim;2009 senesinde Something Awful adlı sitenin forumlarında ‘haydi fotoğraflara esrarengiz varlıkları photoshoplayarak eğlenelim’ diye bir furya başlamış.Bu geyiğin sonunda en popüler olan figür; uzun kollu bacaklı incecik ama yüzü hiçbir zaman görünmeyen bir varlıkmış.Efsaneleşen bu varlığın esas adı "Slender Man" miş ve uzun süre takip ettiği çocukları kaçırıp yiyerek hayatına devam ediyormuş.Bu varlık üstüne çekilen , sadece youtube ve twitter’dan yayınlanan 2 sezonluk bir dizi ve oynarken insanlara kalp krizi geçirten bir de oyunu varmış.


DAMLA

Hiç yorum yok: